Mal fram den gode hjemmefølelsen

Med maling kan du påvirke stemningen i et rom, og tør du ta i bruk farger kan du virkelig sette ditt personlige preg på hjemmet ditt. Det beste av alt – det er kjempeenkelt!

Sundborn_743_liggande_4-1410263197Maling er for mange den klassiske romfornyeren. Med litt maling kan soverommet, spisestuen eller kjøkkenet få et friskt og nytt utseende. Har du for eksempel gipsplater eller MDF-plater, såkalt smartpanel, i lyse farger, er det lite som skal til før du har et helt nytt rom med akkurat den stemningen du ønsker for å føle deg ordentlig hjemme.

Isbla_743_4-1410263181
Farger skaper særpreg

Trenden de senere årene har vært å bruke farger når man pusser opp. Er det soverommet som skal pusses opp kan en varm blåfarge eller grønnfarge være med på å skape en rolig og avslappende atmosfære. Er det derimot en stuevegg, et ungdomsrom eller kjøkkenet som skal få nytt utseende kan i større grad knallfarger som gul, lime og turkis være det riktige. Se Byggmakker sitt utvalg av maling.

Sens-9915-Morgendis-Skyline-9911-Noeytral-1463661160
Mal utenfor boksen

En ting å tenke på er at du ikke nødvendigvis trenger å male hele veggen, eller alle veggene i et rom, for å få følelsen av et fornyet rom. Et felt med maling i horisontale striper, gjerne i flere farger, kan være nok til å endre atmosfære i et rom. Det samme kan maling av for eksempel nedre halvdel av veggen(e).

Maling av gips og MDF-plater

De vanligste veggmaterialene er gjerne gips eller MDF-plater. Ved maling på gips som allerede har vært malt, er det viktig å huske på at det må gjøres et godt forarbeid, som ved umalte gipsplater.

Det første du må gjøre er å vaske gipsen ren for støv, smuss og fett med Malervask fra Beckers eller Husvask fra Jotun. Har platene fått sår eller skrammer siden de ble satt opp, er det lurt å gå over med sparkel før du har på grunning, som er det siste steget før du kan ta fram malingsspannet.

Ved maling på MDF-plater gjelder de samme prinsippene i forarbeidet. Det er viktig å vaske grundig, sparkle eventuelle sår i materialet og å ha på grunning.

Lady-Wonderwall-1462-Graa-Skifer-1463661152

Lek deg fram med ulike farger og former. Det fine med maling er at om du går lei av en farge eller har lyst til å endre atmosfære i et rom, er det bare å ta fram og malingsspannet og -rullen og sette i gang. Se Byggmakker sitt utvalg av maling.

Motta nyhetsbrev fra Gipling

med kraft fra MailChimp!