Flottere fasade med nye vinduer og ytterdør

Nye vinduer og ytterdør kan gjøre mye med fasaden på huset ditt. Det kan også bidra til bedre innemiljø og lavere strømregning. Er det da noe å vente med?

foto-7435
Nye vinduer gir ny fasade

Vinduer som er mer enn 20 år gamle slipper ut ca. 2,5 ganger så mye varme som nye vinduer. Vinduer som slipper ut mye varme slipper også gjerne inn tilsvarende mye kulde om vinteren. I verste fall er det ubehagelig å sitte innenfor et gammelt vindu, og du kan ende opp med å måtte møblere ut i fra kvaliteten på vinduene dine.

Gjennom en hel vinter kan varmetapet fra gamle vinduer utgjøre en del strømkroner, men i enda større grad gjør en behagelig innetemperatur at du trives bedre i hjemmet ditt. Og, du kan møblere akkurat som du vil, uten å ta hensyn til vinduene.

Nye vinduer er også en enkel måte å oppgradere fasaden på. Med riktig stil på vinduene kan huset ditt se nyere ut enn det faktisk er.foto-vinduerTing du må ta stilling til når du skal bytte vinduer er blant annet hvor mange lag med glass du skal ha, om vinduene skal være topphengslet eller sidehengslet og om du skal ha sprosser. Dette er valg som påvirker om huset ditt skal se nytt og moderne ut, eller få en mer gammeldags og hjemmekoselig stil.

Både Trenor og Natre leverer trevinduer hvor du har full valgfrihet innenfor disse faktorene, og lar deg få den stilen du ønsker.

foto-pulse
Inngangsdøren kan definere inngangspartiet

En ny ytterdør kan være med på å sette sitt preg på huset, og være selve prikken over i-en for inngangspartiet ditt. Det blir stadig mer vanlig å velge en ytterdør med farge på, for eksempel rød, blå eller svart, og da er det virkelig snakk om at du kan skape særpreg med husets viktigste dør.

Når du skal velge dør er det viktig på tenke over blant annet dette

  • Skal døra ha vindu eller være heldekkende

Har du behov for ekstra lysinnslipp i gangen, er det lurt å velge en dør med et eller flere glasspartier i. Glass i døra er i seg selv også et dekorativt element.

  • Bor du ved sjøen eller er døra særlig utsatt for regn

Bor du ved sjøen bør du ha en dør med ei overflate som tåler saltvannet som kan følge med vinden. Også hvis døra står ubeskyttet og er sterkt eksponert for regn og snø, bør du ha i tankene at dørens overflate må være beregnet på slike omgivelser.

  • Er det dør til hovedinngangen eller en sideinngang/kjøkkeninngang du er på jakt etter

Er det ei sidedør, som bare blir sporadisk brukt, har du kanskje behov for andre kvaliteter enn hvis det er døra til hovedinngangen du skal bytte. Ei dør som sjelden brukes kan gjerne være både enklere, tynnere og smalere enn ei dør som blir brukt flere ganger daglig.foto-dorerBåde dører fra SweedorCello, som er Byggmakkers eget merke og Bindalsdøra fra Bindalsbruket kommer i mange utgaver, både med spennende og mer tradisjonelt design.

Besøk din nærmeste Byggmakker og finn akkurat den døra som huset ditt trenger!

Motta nyhetsbrev fra Gipling

med kraft fra MailChimp!