Møt vinterkulden med nye varmeprodukter

En ny peisovn eller nye panelovner kan være forskjellen på en kald eller en behagelig vinter. Nå er det enklere enn noen gang å få passe innetemperatur.

varmeartikkel-4

Økt fokus på kontrollert varme

Selv når vinteren har meldt sin ankomst og minusgradene råder, er det sjelden du trenger konstant produksjon av varme i hjemmet. Ønsket om å kunne variere temperaturen har de siste årene blitt sterkere, ikke minst takket være fokuset på miljø og helse. Dermed har også produsentene av varmeprodukter kommet på banen med spennende og mer funksjonible produkter, både innen vedfyring og strømdrevne produkter.

varmeartikkel-5

Styr temperaturen fra telefonen

Utviklingen innen varmeproduktene har vært stor, og det å styre hjemmetemperaturen via en app er ikke lenger en framtidsvisjon.

varmeartikkel-5Har du siste generasjon panelovner fra Nobø kan du ved hjelp av den trådløse sentralenheten ECOHUB styre temperaturene via en app for smarttelefoner og nettbrett. Appen kan installeres på flere enheter og således kan hvert familiemedlem ha kontroll på sine soner i hjemmet, det være seg soverom, kjellerstue og lignende.

Kombinasjonen av ECOHUB-sentralen og ovner fra Nobø er også ideell når du reiser bort vinterstid, og ønsker å senke temperaturen mens du er borte, men likevel ha det godt og varmt til du kommer hjem.

Ved optimal bruk av systemet, som å senke temperaturen i rom som sjelden er i bruk, generelt senke temperaturen på dagtid når familien er på skole og jobb, og når man er bortreist, kan man spare så mye som 25 % av forbruket i løpet av et år.


varmeartikkel-2

Peisovn – funksjonibel hjemmekos

Enn så lenge må du fyre manuelt når du bruker en peisovn, men så får du også en annen atmosfære i stua med som en bonus, i tillegg til varmen som for de fleste er det primære.

For mange er det den optimale vinterkosen å fyre i peisen og kose seg i sofaen med en film eller ei god bok.

De siste årenes modeller av peisovner fra Jøtul, Dovre og Varde har da også lagt opp til å være vel så mye et sentralt og visuelt element i rommet, som bare en varmekilde. Utformingene er mange, fra det tradisjonenlle og anonyme til det elegante og dominerende. Brennkammeret har også gjerne glass på tre sider, for at flammene skal være synlige fra hele rommet. Enkelte modeller har til og med dreieplate som kan dreies 360 grader, slik at du kan se flammene uansett hvor i rommet du oppholder deg.

Nye ovner utnytter varmeproduksjonen fra veden hele 50 % bedre enn gamle modeller, noe som gjør en peisovn både til en fornuftig økonomisk og miljøvennlig investering.

Har du nylig gått til anskaffelse av ny peisovn kan det være lurt å lese Jøtul sine tips om hvordan du best fyrer med ved. Det er også viktig å velge en ovn med hensiktsmessig størrelse i forhold til rommet. Her kan de ansatte i butikken hjelpe deg.

Les mer om de mange peisovnene du finner hos Byggmakker.

Motta nyhetsbrev fra Gipling

med kraft fra MailChimp!