Historie

Det starta med ei lita sag…

Det hele startet med Peter Lornts Gipling og en gårdssag i Fram-Verran for lenge, lenge siden. I 1930 flyttet Peter Lornts til Steinkjer for å selge trelastproduksjonen sin fra et lite skur på Steinkjerkaia.

Petter Lornts Gipling

På 30-tallet startet han eget sagbruk og høvleri i byen – ett av suksessproduktene var staver til trekasser, som ble brukt i norske fiskerier og eksportert både ut i Europa og til fjernere verdensdeler. Like etter krigen startet en målbevisst satsing på et bredere sortiment, flinke folk ble ”headhuntet” – og en ny butikk ble åpnet i Kongens gate på Nordsia.

Sagbruk og høvleri ble etter hvert lagt ned, og fra da av ble det satset stort på salg av trelast og byggevarer. Butikklokalene ble fort for små, og på 80-tallet så et stort og moderne byggvarehus dagens lys. Dette ble landets første BYGGMAKKER-forretning – og kjedens pilotbutikk.

Byggmakker Gipling

I dag er det 19 Byggmakker-butikker i Nordland, Nord-og Sør-Trøndelag og Hedemark med en omsetning på ca. 1,5 milliard kroner. Veien fram til i dag har vært både lang og spennende. Bedriften har overlevd både brann og krig, og ikke minst har landet vårt endret seg. Riktige beslutninger til riktige tider er nøkkelen til at en bedrift skal overleve på sikt. A.S. P. L. Gipling har tatt mange gode veivalg.

Les hele Gipling historien (PDF)

Motta nyhetsbrev fra Gipling

med kraft fra MailChimp!